<  1/18  >
 

<  2/18  >
 

<  3/18  >
 

<  4/18  >
 

<  5/18  >
 

<  6/18  >
 

<  7/18  >
 

<  8/18  >
 

<  9/18  >
 

<  10/18  >
 

<  11/18  >
 

<  12/18  >
 

<  13/18  >
 

<  14/18  >
 

<  15/18  >
 

<  16/18  >
 

<  17/18  >
 

<  18/18  >
 GARDEN OF MULTIPLE APPEARANCES
Inspirational... contemplative... a joy to visit!

Egon Van Herreweghe en Matthias Yzebaert delen een fascinatie voor het hergebruik van beelden en objecten. Hun praktijk draait rond het openbaren van beelden die in materialen besloten liggen. De samenwerking resulteerde in een averechtse zomertentoonstelling waarin culturele fenomenen zoals het verlies van tactiliteit in een gedigitaliseerde wereld centraal staan.

Garden of Multiple Appearances is een tijdelijke installatie waarin ruimte, beeld en bezoeker elkaar activeren. Een beeldentuin waarbij de bankjes sokkels zijn en de bezoekers in een sculptuur veranderen van zodra ze de tuin betreden. Het flaneren als beeld en de vermoeide bezoeker die net als de denker van Rodin het eeuwenoude verband tussen 'sitting' en 'thinking' nieuw leven inblaast.

De bankjes zijn gebundeld in een brochure getiteld 'Haute Couture for Thinking'. De brochure biedt een absurde kijk op het dilemma van de consument: de begeerte om een object te bezitten dat uitnodigt tot zelfreflectie. De brochure wordt mee genomen door de bezoekers en dient als een splinter die de tijdelijkheid van de expo overstijgt.

Egon Van Herreweghe "Vorige zomer liep ik langs de uitverkoop van een sportwinkel waar ik zonderlinge houten bankjes zag, ze hadden een gelijkaardige anatomie maar toch verschillend. Het leek wel een reeks van Donald Judd! Ze zijn ontworpen om sportartikelen te presenteren en dus niet om gezien te worden. Toen Matthias me vroeg samen een project te doen moest ik er onmiddellijk aan terugdenken. Met zijn expo ruimte TTTT betrekt hij een voormalig winkelpand. Het verkoopskarakter ligt er voor altijd besloten achter de glazen façade, alleen de neon reclame is verdwenen."

Van Herreweghe en Yzebaert ontwierpen kussens voor de bankjes gebaseerd op Yzebaert's project 'Society Of Copy'; een verzameling van digitale beelden waarbij materialiteit en tactiliteit centraal staan. Ze gebruikten de beelden om op de kussens te 'beschilderen', alsof ze met een tube tandpasta schilderen. De foto als vertrekpunt, niet als finaliteit.

Matthias Yzebaert "Mijn project 'Society Of Copy' is een reflectie van twee verschillende curationele momenten: ik cureer de realiteit, niet één keer maar twee keer. Ik kom beelden tegen in het dagelijkse leven en cureer ze met een kleine, draagbare camera. De 'readymade' van de realiteit wordt een beeld. Ik kom ze overal tegen, neem ze op en registreer ze. Wanneer een specifiek deel van de realiteit naar een beeld gedigitaliseerd is verander ik ze; framing, kleurbalans, scherpte, contrast en grootte. In deze postproductie highlight ik de essentie van de realiteit waaruit het beeld bestaat. In Garden of Multiple Appearances wordt het presenteren van de beelden een tweede curationeel moment; via stof als hoes voor de kussens bij de beelden."
Opening donderdag 14 Augustus 2014 (19u – 00u)
15 tot 17 Augustus 2014 (14u – 19u)

These Things Take Time (TTTT)
Nederkouter 36, 9000 Gent

tttt@thesethingstaketime.be / Nederkouter 36 - 9000 Ghent / +32 474 75 82 74